Follower

Target..Target

Ahad, 3 Mac 2013

Home » Samsung Galaxy Tab Tak Boleh On

Samsung Galaxy Tab Tak Boleh On

Assalamualaikum....

Sesiapa yang pakai Samsung Galaxy Tab 7.7 ke..10.1 dan sebagainya mungkin sesetengahnya mengalami masalah tidak boleh on walaupun dah sambung charger...biasanya kalau kita sambung charger menyala gambar bateri tengah cas...tetapi kali ini dia gelap je...haishhh mula-mula jadi hari tu memang la menggelabah...takut rosak...

KB mengalami masalah tersebut sejak beberapa hari ni..hurmmm rasa nak jual je..baru pakai sebulan lebih...dah jadi macam ni..huhuhuhuhu

Okay, cara-cara nak bagi dia menyala semula....kita sambung tab kepada charger dahulu...tekan button on dan volume serentak kat tepi tu selama 30 saat....insyaAllah menyala semula...yeyyy!

KB dapat satu petua macamana nak jaga charger kita supaya tahan lama....kalau dah sambung charger jangan pakai dulu gajet kita...biakan penuh bateri tu dahulu...dah penuh...OFF DAHULU suis jangan cabut charger baru off suis....charger akan mengalami renjatan.....dan tidak tahan lama.....

Sekian, selamat mencuba...! kalau ada masalah boleh email KB ye.. kalau boleh jawab KB jawab...huhuuu email alamat ni ye...zatilsyaza@gmail.com ataupun PM kat Facebook KB ye...senang sikit nak reply...sebab KB jarang on blog ni...kat opis dah diblocked...huhu

#KBbukanpakargajetbolehjawabmanayangKBtahusahajahuhuhuu#

65 ulasan:

AyueJean AJ berkata... [Reply to comment]

AJ tak pakai tab...
Tapi pakai brand sama...
Sekarang AJ punya masuk wad..
nasib full warranty lagi...
Kalau tak fuuuhhhh.....

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@AyueJean AJ oh ye? KB nak tukar note la...uwaaaa

Sue-Rya Qistina berkata... [Reply to comment]

samsung nya produk camtu kot.
akak pakai samsung galaxy S, bateri cepat kong.
x sampai setahun dah tukar bateri baru. huhuhu

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Sue-Rya Qistina huhuuh tulah pasalnya...pakai hp 3315 la balik...hehe

Amin berkata... [Reply to comment]

syukur alhamdullillah...berkesan la..baru semalam jadi camni..xleh nk on..xtw nk wat camna.. nasib baik sy tgk blog ni. thnk u admin...

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Amin alhamdulillah...nasib awak tgk blog ni...kalau pergi kedai sure die kate charger awk rosak...padahal bukan charger yg rosak...=.=

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

Kita punya samsung galaxy tab 2 10.1 tak menyala walaupun dah tekan on , lps tu dia berbunyi. kenapa ye? takut :'( Baru pakai sebulan lebih!

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Tanpa Nama dah connect to charger? biasanya KB connect charger then tekan on & volume sekali selama beberapa saat / lenguh jari..dia nyala..better awk check ke kedai...

sheila eddie berkata... [Reply to comment]

Tq admin, sy dh berjaya on kan blk.. mengelabah jg x hidup td.. dh gatal kaki nak ke samsung centre..
hehehe

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@sheila eddie hehehe welcome sheila...sharing is caring...hehe

Khairul Nisak Ismail berkata... [Reply to comment]

Tab saya pun alami masalah yg sama.. sedih sungguh...boleh cuba cara ni balik kang... dah berkira2 nak g antar kedai dah... rasa mcm bru jer pakai... abis terbantut perjalanan bisnes ku... huhuuhu...sabor je lah...

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Khairul Nisak Ismail InsyaAllah oke...cubelah dulu..hehehe

Cik Bunga berkata... [Reply to comment]

Alhamdulilah. Dapat. Berjaya. Terima kasih admin.

dyanafarra berkata... [Reply to comment]

thanks admin....
nervous da 2 hari tab x bole on.. huk huk nak nangis rase :'(

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Cik Bunga sama-sama bunga...:)

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@dyanafarraskrg dah boleh kan? hehehe sama2..:)

AinSyafiqah berkata... [Reply to comment]

Ya Allah,thanks akak. perantara Allah ni tolong saya. nak menangis dah semalam.. tab org bagi. 7.0 jela tapinya.

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@AinSyafiqah almost welcome dear...hehehe sabar jangan nangis...xpela orang bagi pun...yg orang bagi tulah kene jaga betul betul...:)

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

yeah! menjadi.. tennss sis :)

tekanan btul laa tab nie..

mrs eyza berkata... [Reply to comment]

oo macam tu ker? saya baru jea pakai 2 hari tengok skrin dah gelap...risau jea semalam...arini try buat camtu tgk...

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Tanpa Nama almost welcome..:)

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@mrs eyza insyaAllah boleh..ramai yang dah berjaya...hehee

mrs eyza berkata... [Reply to comment]

@Kak Bunga insyaAllah KB...balik kerja ni nak try buat tgk...harap2 berjaya laa...hihi

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@mrs eyza hehehe gud luck ye..insyaAllah xde pape...KB dulu siap ketuk-ketuk kat lantai lagi kot-kot la boleh nyala...huhuhuhu...

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

thanks a lot sis..almost 12jam xleh on..huhu..nsb baik jmpe blog sis..da siap usha gadget bru ag..hikhik

nur berkata... [Reply to comment]

salam.
terima kasih atas info yang diberi. banyak manfaatnya..
Alhamdulillah tab saya dapat menyala semula :)

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Tanpa Nama hehehe almost wc..:)

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@nur w'salam...sama2..:)

Azah Skaliskala berkata... [Reply to comment]

Thank you so much.. wah relieve.

Hafiez berkata... [Reply to comment]

Thanks berkongsi tips...

Baru tau kaedah ni dan ia boleh juga format peranti yang betul2 x boleh on.

Jimat Rm50 dari hantar kedai. dulu dah pernah kena sekali. melayang Rm50 bila kena format.

Umi MediNa berkata... [Reply to comment]

tQ..tQ..tQ!!! jadi kat tab anak jugak td..mengelabah dibuatnya.. thumbs up!! :)

PeacePjo berkata... [Reply to comment]

tb 7.0 plus sy da dua hr tidak boleh on..hanya bernyala tulisan samsung galaxy tab, berulang2 kali apabila switch on ditekan..boleh guna cara ni ke? esok nk hantar samsung centre.. Tab tiada d tgn sy..

PeacePjo berkata... [Reply to comment]

tb 7.0 plus sy da dua hr tidak boleh on..hanya bernyala tulisan samsung galaxy tab, berulang2 kali apabila switch on ditekan..boleh guna cara ni ke? esok nk hantar samsung centre.. Tab tiada d tgn sy..

farieza fernandez berkata... [Reply to comment]

kakak tab saya dah 3 minggu x charg and saya baru beli charg saya pun charg tapi x boleh saya dah buat apa akak tulis kat atas tu danh akak tolong saya

farieza fernandez berkata... [Reply to comment]

akak tab saya dah 3 minggu x charg semalam saya baru beli charg tapi x hidup pun and saya dah buat apa yang akak tulis kat atas tu,akak tolong lah sya

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Hafiez alahai...sygnya..KB beli charger RM70..huhuhu lepas pada tu bru tau cara nak nyalakan dia...

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Umi MediNa almost welcome!

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@PeacePjo x sure pulak boleh; guna ke tidak...cuba dulu la..

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@farieza fernandez dear...dah cuba lagi x? cuba tekan dua2 button tu lama sikit...kalau x bole juga bawak pergi centre la kot..

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

Terima kasih banyak2 kepada admin blog ni atas tips ni.
Risau jugak tadi tab tak hidup2, tapi tips ni telah membantu.
Semoga admin blog ni murah rezeki dan pahala berganda.

Baizura Ema berkata... [Reply to comment]

huhu.. tab saya pun tgh prob ni.. tk boleh on.. bila sambung chrager. nmpk lah bttry tu tgh di cas.. tk smpi bpe minit.. pastu pdm.. pastu buat balik mcmtu... huarghh.. tension...

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

2,3 hr lps pn tab sy mngalami mslh yg same last sy connect charger n biar beberapa minit alhamdulillah ok semula hehehe

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

Cuak betul saya bila screen tab tetiba malap. Bila tekan button on byk kali tak nyala. Nasib baca blog akak ni. Hidup semula tab ku! Haha TQ KB.

Che Azian Che Sulaiman berkata... [Reply to comment]

ye la kak...masuk ni dah 2 kali jadi cmni...yg masa first time tu,tak perasan saya tekan ape,tibe2 dah on dah...yang kali ni terpaksa la search kat internet..ingatkan saya punye dah rosak,padahal baru je 2 buln pakai...nasib baik ade blogger cm akak ni,suke share hehe tq sesangat

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

baru je tab xleh on..nasib lah google jumpa.blog ni..trus lega..

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah thank sis.. sy dh ikut apa sis ckp tp knp dye keluar DOWNLOADING DO NOT TURN OFF TARGET..knp ea??

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

hurm help me plsssssssssssssssssssssssssss :"( :"( dh cube buat mcm akk suruh lps tu dye on pastu dye ckp soh tkn volium ats @bwh then sy tekan volium ats tp dye terpdm then buat mcm akk suruh balik dh xboleh.. hurmm pls help me, ape ppt sy buat??? :(

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Tanpa Namaalamak dear...KB x tau la pulak...huhu

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Tanpa Namacuba tekan button utk on tu je...xyah tekan volume...boleh x?

fifiy berkata... [Reply to comment]

Alhdulilh..boleh dh..penat je cas sampai panas gile tab ni...tq u share info..tme ksih byak2

fifiy berkata... [Reply to comment]

Alhamdulilh..berjaye...wat penat cas sampai panas gile tab ni..tme kasih bayk2

matta87 berkata... [Reply to comment]

Salam..kalau ada problem dengan set samsung over warranty boleh x boleh on hubungi saya di talian 0179375027 Insyaallah saya boleh tolong tuan/puan.

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah...ilmu yg berguna...aku da cuak tiba2 tab aku blank...nasib baik terlintas nk searh kt google...kalu x confirm melayang rm 1k....tq admin...


elvera moykoi berkata... [Reply to comment]

salam..sy penguna samsung galaxy tab 10.1..sya nak tanya..kenapa erk tab sya charge nya x masuk...bila sya charge simbol tab tngah charge..lpas 5 saat..tab xmnyala..dan bgtu laa seterusnya..walaupun tgh charge..admin boleh tolong...

elveramoykoi berkata... [Reply to comment]

salam...sya penguna samsung galaxy 3 10.1..nak tanya admin...kenapa erk charge x masuk..time charge simbol chrge kluar then 5 saat gitu xmnyala..gitu laa seterusnya..admin ada pa2 nak share.?..thanks^_^

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

Salam nk tny kit klo hp samsung galaxy Y bla on je xleh,tp ye kuar tulisan SAMSUNG je,tahu x cm ne?hrp boleh tolong..

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

thanks byk2...disbbkn info ni, tab sy dh dpt on kembali..huhu..ingtkn dh rosak..:)

Erlina Rashidi berkata... [Reply to comment]

Thanks KB.....semalaman tab saya hang, hanya ada tulisan Samsung Galaxy je d skrin. Bila guna cara yg KB ajar, Alhamdullillah x smpai seminit tab saya terus menjadi. Baru je terfikir nk ke servis centre. TQVM....

Lucy J berkata... [Reply to comment]


Thanks God, thanks akak, tab sy dh ok dh.

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

Tab saya x buleh cas . Antar samsung dia ckp ok . Knapa yaaaa

Cgu z berkata... [Reply to comment]

Cgu z..terima kasih kb...nasib baik dapat ilmu ini ...moga Allah ganjarkan rahmat dan dipermudahkan segala urusan yang baik..thanks.

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah dah boleh on tab saya. semoga tuhan merahmati puan hehehehehe

Kak Bunga berkata... [Reply to comment]

@Tanpa Namaemm x sure la pulak..huuhu dah try tips2 kat atas?

Anna Insan berkata... [Reply to comment]

Terima kasih byk2.... dh idup Tab 3 saya... alhamdulillah...

Tanpa Nama berkata... [Reply to comment]

Salam, tumpang tnya.. tab 3 10.1 sy tak boleh cas bila peratus bateri tgal dlm 30% kebwh.. nape yer.. nk kena off kn, on semula then baru leh cas.. tolong... bru sbulan bli..